Bruschetta

cięty czosnek i natka

Bruschetta

Trudność: Początkujący Czas przygotowania 15 min Czas obróbki 2 min Całkowity czas 17 minut
Servings: 4

Składniki

Przygotowanie

  1. pomidory
    • zagotuj wodę
    • pomidory sparz i obierz ze skórki
    • wyjmij tarkę i zetrzyj na niej pomidory
    • odsącz część soku (z pomidorów) przez sitko
  2. dodatki
    • posiekaj czosnek, natkę i  bazylię
    • potem dodaj je do startych pomidorów
    • dopraw solą, pieprzem i oliwą (ok. 2 łyżki)
    • opcjonalnie: pozostaw w lodówce na 8 godzin
  3. Pieczenie i podawanie
    • nastaw piekarnik na 240 stopni Celsjusza i pokrój kromki i zapiecz je przez 2 minuty
    • nałóż sos na kromki (ewentualnie przed położeniem sosu skropić oliwą)
    • ciesz się smakiem
File under

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *