Opcje drukowania:

Bruschetta

cięty czosnek i natka
Metoda przygotowania
Kuchnia
Kurs
Trudność Początkujący
Czas
Czas przygotowania: 15 15 mins Czas obróbki: 2 2 mins Całkowity czas: 17 minut
Servings 4
Składniki
  • 4 pomidor
  • 4 ząbki czosnek
  • natka
  • bazylia (może być sucha)
  • oliwa z oliwek
  • pieczywo (kromki)
Przygotowanie
  1. pomidory
    • zagotuj wodę
    • pomidory sparz i obierz ze skórki
    • wyjmij tarkę i zetrzyj na niej pomidory
    • odsącz część soku (z pomidorów) przez sitko
  2. dodatki
    • posiekaj czosnek, natkę i  bazylię
    • potem dodaj je do startych pomidorów
    • dopraw solą, pieprzem i oliwą (ok. 2 łyżki)
    • opcjonalnie: pozostaw w lodówce na 8 godzin
  3. Pieczenie i podawanie
    • nastaw piekarnik na 240 stopni Celsjusza i pokrój kromki i zapiecz je przez 2 minuty
    • nałóż sos na kromki (ewentualnie przed położeniem sosu skropić oliwą)
    • ciesz się smakiem