Include in Print View:
Tytuł
Treść przepisu
Informacja
Opis
Obrazki
Składniki
Instrukcje
Wartości odżywcze
Uwagi
Udostępnij
O autorze
Podziękowanie
Drukuj
Increase Text
Decrease Text
Bruschetta
Czas przygotowania
15 minut
Czas obróbki
2 minuty
Całkowity czas
17 minut
Metoda przygotowania:
pieczenie
Kuchnia:
włoska
Kurs:
przystawka
Trudność:
Początkujący
Servings:
4
Składniki
4
pomidor
4
clove
czosnek
natka
bazylia
(może być sucha)
oliwa z oliwek
pieczywo
(kromki)
Przygotowanie
1
pomidory
zagotuj wodę
pomidory sparz i obierz ze skórki
wyjmij tarkę i zetrzyj na niej pomidory
odsącz część soku (z pomidorów) przez sitko
2
dodatki
posiekaj czosnek, natkę i bazylię
potem dodaj je do startych pomidorów
dopraw solą, pieprzem i oliwą (ok. 2 łyżki)
opcjonalnie: pozostaw w lodówce na 8 godzin
3
Pieczenie i podawanie
nastaw piekarnik na 240 stopni Celsjusza i pokrój kromki i zapiecz je przez 2 minuty
nałóż sos na kromki (ewentualnie przed położeniem sosu skropić oliwą)
ciesz się smakiem