Opcje drukowania:
Tytuł
Treść przepisu
Informacja
Opis
Obrazki
Składniki
Instrukcje
Wartości odżywcze
Uwagi
Udostępnianie społecznościowe
Biografia autora
Dziękuję za notatkę
Drukuj
Bruschetta
Metoda przygotowania
pieczenie
Kuchnia
włoska
Kurs
przystawka
Trudność
Początkujący
Czas
Czas przygotowania: 15 15 mins
Czas obróbki: 2 2 mins
Całkowity czas: 17 minut
Servings
4
Składniki
4
pomidor
4
ząbki
czosnek
natka
bazylia
(może być sucha)
oliwa z oliwek
pieczywo
(kromki)
Przygotowanie
pomidory
zagotuj wodę
pomidory sparz i obierz ze skórki
wyjmij tarkę i zetrzyj na niej pomidory
odsącz część soku (z pomidorów) przez sitko
dodatki
posiekaj czosnek, natkę i bazylię
potem dodaj je do startych pomidorów
dopraw solą, pieprzem i oliwą (ok. 2 łyżki)
opcjonalnie: pozostaw w lodówce na 8 godzin
Pieczenie i podawanie
nastaw piekarnik na 240 stopni Celsjusza i pokrój kromki i zapiecz je przez 2 minuty
nałóż sos na kromki (ewentualnie przed położeniem sosu skropić oliwą)
ciesz się smakiem