Include in Print View:
Tytuł
Treść przepisu
Informacja
Opis
Obrazki
Składniki
Instrukcje
Wartości odżywcze
Uwagi
Udostępnij
O autorze
Podziękowanie
Drukuj
Increase Text
Decrease Text
Marynata do szynki
Kuchnia:
polska
Opis
Całość zmieszać, przyprawy lekko rozgnieść. Porcja do zapeklowania około 1.5 kg mięsa.
Składniki
6
clove
czosnek
(zmiażdżyć nie wyciskać)
1
cebula
(pokroić w krążki)
4
liść laurowy
6
ziarno ziela angielskiego
8
goździk
20
ziarno pieprzu czarnego,
1
ziarno kardamonu
trochę
kora cynamonu
4
tbsp
sół
(może być peklowa, ale zwykła jest ok)
1
tbsp
musztarda
(pół może być z gorczycą)
100
ml
olej
2
tsp
miód
1.5
l
woda